Tiedetuubin klubi Arizonan meteorikraatterilla

Tiedetuubin klubin vierailut

Klubi on kokoontunut useita kertoja lokakuusta 2015 alkaen ja käynyt tutustumassa mm. Ilmatieteen laitokseen, Helsinki-Vantaan lentoasemaan ja lentoliikenteeseen,Metsähovin observatorioon ja Tekniikan museoon.

Klubi järjesti elokuussa 2017 jäsenmatkan katsomaan täydellistä auringonpimennystä Yhdysvalloissa. Otsikkokuva on tältä matkalta – pysähdyimme myös Arizonan suurella meteorikraatterilla.

Tuorein Klubin kokous oli Avaruusrekassa lokakuussa 2017 ja seuraava tapaaminen järjestetään tammikuun 2018 lopussa.

​Vierailu CERNiin 16.2.2018

Klubi lähtee helmikuussa Geneveen! Pitään suunnitteilla ollut käynti Euroopan hiukkastutkimuskeskus CERNissä toteutuu (hieman lyhyellä varoitusajalla) perjantaina 16.2. Pääsemme käymään kirjaimellisesti pintaa syvemmällä kiihdytinkeskukessa Markus Nordbergin opastamana. CERNissä tutustumme myös paikan museoon ja yleisökeskus Globeen.

CERNin suurella LHC-kiihdyttimellä on meneillään talven kestävä huoltotauko, jonka aikana siihen pääsee tutustumaan tarkemmin. Siksi pidämme matkan kanssa nyt kiirettä!.

Kun Geneveen kerran mennään, kannattaa siellä olla pitkän viikonlopun ajan ja käydä muuallakin. Lauantaina käymme Lausannessa siipirataslaivalla ja vierailemme siellä mm. kuuluisassa Olympiamuseossa (missä on paljon tieteellisestikin kiinnostavaa). Sunnuntaina tutustumme näillä näkymin Geneven tiedemuseoon ja käymme YK:ssa.

Alustavan suunnitelman mukaan meno tapahtuu torstaina 15.2. Finnairin aamukoneella Helsingistä ja paluu sunnuntaina 18.2. illalla.

Järjestämme matkatoimiston kanssa ryhmäliput lentokoneisiin ja hyvätasoisen, mutta kohtuullisen hintaisen majoituksen (kahden ja yhden hengen huoneita). Lisätietoja tästä saadaan pian.

Tiedetuubin matkat ovat vain Tiedetuubin klubin jäsenille. Jos ei ole vielä jäsen, niin voit liittyä täällä.