Erilaisia taistelurobotteja on nähty: niin leikkimielisissä kilpailuissa kuin "oikeita" taistelukäyttöönkin suunniteltavia, mutta nämä ovat jotain aivan uutta: japanilaiset pikkurobotit, jotka käyvät taistoon toisiaan vastaan kuin sumopainijat.

Paitsi että robotit ovat hieman erilaisia kuin painavat sumot: niiden massa saa olla vain kolme kiloa, ja ne liikkuvat hieman ihmispainijoita nopeammin.

Mitsubishi MRJ lennossa

Viivästymisen maailmanennätys? Japanilaiskone tulee 10 vuotta suunniteltua myöhemmin

Japanilainen teollisuusjätti Mitsubishi Heavy Industries päätti valtion ystävällisellä avulla vuonna 2003 tehdä oman, pienen liikennelentokoneen. Silloin ajateltiin, että ensimmäiset koneet toimitettaisiin lentoyhtiöille vuonna 2010. Nyt näyttää siltä, että vuosi onkin 2020 – yhtiö ilmoitti jo viidennestä lykkäyksestä eilen. 

Sisäkuva museosta

Maailman upein dinosaurusmuseo

Kesäinen tiedemuseoita esittelevä sarja jatkuu dinosauruksilla. Maailman parhaaksi mainostaminen voi olla hieman liioiteltua, mutta Fukuin prefektuurin dinosaurusmuseo Japanissa on varmasti eräs huippupaikoista – ainakin paras tiedossamme oleva.

SupeKEKB- kiihdytin

Maailman uusin hiukkaskiihdytin hyrähti käyntiin

Japanilainen SuperKEKB -hiukkaskiihdytin käynnistettiin eilen Tsukubassa, Tokion luona. Tähän elektroni-positronikiihdyttimeen tehtiin suuria muutoksia ja parannuksia viiden vuoden ajan, ja nyt ne liittyy maailman hiukkaskiihdyttimien eliittiin.

Sakura 2016

Japani varautuu parin päivän hekumaan: milloin sakura tulee missäkin?

Eräs tärkeimmistä ja tunnetuimmista asioista japanilaisessa kulttuurissa on se intohimo, jolla auringonnousun saarivaltakunnassa suhtaudutaan sakuraan, aikaan, jolloin kirsikkapuut kukkivat. Ei ole mikään ihme, että sakuraennusteet ovat nyt suosittuja, jotta lomapäivät voidaan saada mahdollisimman tarkasti maagisen kevään juhlan aikaan.

Suuri purkaus

Japanin ennätysnopea juna: 603 km/h

Sivut