Tieteen tehtävänä on paitsi ymmärtää maailmaa ja sen ilmiöitä paremmin, niin myös tuoda ratkaisuita sekä selityksiä käytännön asioihin.

Juuri näin tapahtuu tässä Naturen Scientific Reports -sarjassa julkaistussa artikkelissa, joka keskittyy selvittämään heteronormatiivisesti sitä, millainen on kaikkein seksikkäin naisen tanssi. 

Kyse on psykologiasta ja ihmismielen toiminnan selvittämisestä, mutta tutkimus antaa myös käytännön esimerkin siitä, miten naisen kannattaa tanssia miestä miellyttääkseen.

Yllä olevalla videolla esitellään HI-SEAS -tutkimushankkeen tiloja Mauna Loa -tulivuoden rinteellä noin 2500 metrin korkeudessa, missä tänään aamulla Suomen aikaa päättyi yli vuoden kestänyt avaruuslennon matkimiskoe.

Nyt aamulla Suomen aikaa päättyneessä vuoden kestävässä kokeessa oli mukana kuusi vapaaehtoista, joista neljä oli amerikkalaisia (lentäjä, arkkitehti, toimittaja ja maaperätutkija), yksi ranskalainen astrobiologi ja saksalainen fyysikko.

Freudin sohva

Kuuluisa sohva, eli kallonkutistajan luona Wienissä

Miksi psykoanalyytikoilla on aina sohva, jolla potilas istuu ja selittää tuntemuksiaan? Ja miksi – etenkin stereotypioissa – heillä on aina parta ja sikari? Koska Sigmund Freudilla oli. Päivän tiedeteemainen museo on kuuluisan kallonkutistajan kotimuseo Wienissä.

Gianluca Giminin pyörämallinnos

Kansa ei yksinkertaisesti tiedä – tuloksena kokoelma täysin järjettömiä fillareita

Italian ympäriajo, klassikkokilpailu Giro d'Italia alkoi tänään, ja sen kunniaksi perjantain viihdejuttu käsittelee polkupyöriä. Tässä on kirjaimellisesti mielikuvituksellinen kokoelma erilaisia fillareita Italiasta.

Somelaisten vitsaus: FoMO