Tieteen tehtävänä on paitsi ymmärtää maailmaa ja sen ilmiöitä paremmin, niin myös tuoda ratkaisuita sekä selityksiä käytännön asioihin.

Juuri näin tapahtuu tässä Naturen Scientific Reports -sarjassa julkaistussa artikkelissa, joka keskittyy selvittämään heteronormatiivisesti sitä, millainen on kaikkein seksikkäin naisen tanssi. 

Kyse on psykologiasta ja ihmismielen toiminnan selvittämisestä, mutta tutkimus antaa myös käytännön esimerkin siitä, miten naisen kannattaa tanssia miestä miellyttääkseen.

Kiinassa tehtiin viime viikonloppuna omalaatuinen maailmanennätys: 1007 robottia tanssi minuutin ajan täysin samaa tahtia.

Kyllä, tällainen ennätys on olemassa.

Edellinen Guinnessin ennätyskirjan ennätys kategoriassa "eniten robotteja tanssimassa synkronisesti" oli viime huhtikuulta, jolloin kiinalainen UBTECH Robotics -yhtiö laittoi 540 robottia tanssimaan TV-ohjelmassa.

Kuopiossa ollaan epätasapainossa

Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa on tänä vuonna jännä tieteellinen sivuaskel: OffBalance-tutkimuksessa tarkastellaan biomekaniikan avulla tanssijan alaraajan toimintaa. Tuloksia voidaan hyödyntää tanssitekniikan kehittämiseksi ja vammojen välttämiseksi tanssin opetuksessa, tanssijoiden työssä ja kuntoutuksessa.