Erilaisia taistelurobotteja on nähty: niin leikkimielisissä kilpailuissa kuin "oikeita" taistelukäyttöönkin suunniteltavia, mutta nämä ovat jotain aivan uutta: japanilaiset pikkurobotit, jotka käyvät taistoon toisiaan vastaan kuin sumopainijat.

Paitsi että robotit ovat hieman erilaisia kuin painavat sumot: niiden massa saa olla vain kolme kiloa, ja ne liikkuvat hieman ihmispainijoita nopeammin.

Hyvästi pikaruokakokit: tässä tulee hampurilaisautomaatti

Kaikki tietävät, että hampurilaiset, ranskalaiset perunat ja limu eivät ole terveellisen ruokavalion perusta, mutta niitä nautitaan kuitenkin valtavasti joka puolella planeettaamme. Pikaruoka on suosittua, koska se on helppoa ja halpaa – ja kohta se on vielä nopeampaa ja edullisempaa, kun kokit voidaan korvata automaateilla.

Sormenpää

Oletko jo laittanut talvisormesi älypuhelimeen?

Kuten jokainen tietää, talvi on hieman erilainen vuodenaika kuin kesä. Älypuhelimen sormenjälkitunnistin sen sijaan ei tajua asiaa.

Las Vegasissa on esitelty tällä viikolla paljon erilaisia, enemmän tai vähemmän jännittäviä vempeleuutuuksia CES-teknologiamessuilla.

Eräs hämmästyttävimmistä on Hondan esittelemä moottoripyörä, joka ei kaadu, vaan pysyy itsekseen pystyssä etupyöräänsä kääntelemällä. Se pystyy myös ajamaan itse itseään, ja kuten videolla näkyy, myös esimerkiksi seuraamaan omistajaansa.

Keinut ovat joskus uskomattoman hauskoja vekottimia. Joskus pelottaviakin.

Useimmat lienevät keinuneet lapsena jossain – puistossa, koulun tai päiväkodin pihalla, tai omalla pihamaalla. Jotkut hurvittelevat laitteilla myös aikuisena.

Veikkauksemme kuitenkin on, että vain aniharvat uskaltaisivat tämän keinun vietäväksi. Siinä ei ole juuri mitään turvalaitteita.

Keinu pyörii ympäri. Siksi keinun rakenne on kiinteä ja toisesta päästä löytyy 25-kiloinen vastapaino.

Ja nyt musiikkkia nörteille, olkaa hyvä!

Levykeasemilla ja muilla sähkömoottoreilla tehty soitanta on jo tuttua hommaa, mutta kuten tiedetään, ei musiikilla ole rajoja: näppärä hakkeri saa vaikka printterin laulamaan. Lasertulostimen sijaan vanha matriisiprintteri on erinomainen soitin, ja sillä voi soittaa iänikuisen Tähtien Sodan Imperial Marchin sijaan vaikka klassikoita!

Paras esimerkki tästä on (oletettavasti saksalainen) nimimerkki Midi Desaster, joka on saanut printterin soittamaan muun muassa Mozartin Pienen yösoiton. 

Etsitkö piknik-paikkaa? #hylo auttaa.

Ei enää pelkkää Pokemonia känny kädessä! Uudella suomalaisella #hylo-ovelluksella voi saada tietoa vaikka liikenneruuhkasta, jalkapallojoukkueensa tulevasta pelistä tai vinkata hyvän marjapaikan.

Telcan

Videonauhuritelevisio historian hämystä

Tänään 53 vuotta sitten BBC:n uutisstudioilla Lontoossa esiteltiin mullistavaksi ajateltu laite: ensimmäinen kotikäyttöön tarkoitettu videonauhuri.

Alkuperäinen Svetisin armeijan linkkari

Puukko, joka muutti maailman

Tänään päivänsankari on pieni, mutta suuri käyttötekninen innovaatio: Sveitsin armeijan linkkari. Karl Elsener sai sille patentin 12. kesäkuuta vuonna 1897, joka tosin ei tuolloin ollut sunnuntai, vaan perjantai.

Sivut