hacking

Video: Mozartia printterillä

Ja nyt musiikkkia nörteille, olkaa hyvä!

Levykeasemilla ja muilla sähkömoottoreilla tehty soitanta on jo tuttua hommaa, mutta kuten tiedetään, ei musiikilla ole rajoja: näppärä hakkeri saa vaikka printterin laulamaan. Lasertulostimen sijaan vanha matriisiprintteri on erinomainen soitin, ja sillä voi soittaa iänikuisen Tähtien Sodan Imperial Marchin sijaan vaikka klassikoita!

Paras esimerkki tästä on (oletettavasti saksalainen) nimimerkki Midi Desaster, joka on saanut printterin soittamaan muun muassa Mozartin Pienen yösoiton. 

Lisää musiikkia ja erilasisia kappaleita on hänen sivullaan: vimeo.com/mididesaster

Jos näistä videoista etsimällä etsii jotain huonoa, niin ne ovat aika tylsiä. Sen sijaan alla on video, missä teslakäämeillä soitetaan Ghostbusters-elokuvan tunnus varsin näyttävästi. Vaikuttavaa!

UnGrounded – innovointia taivaalla

To, 03/21/2013 - 23:06 By Toimitus

Lentokone on lastattu hakkereilla ja visionääreillä, ja se lentää San Franciscosta Lontooseen. Sisällä pohditaan, verkostoidutaan ja innovoidaan. Onko British Airwaysin UnGrounded markkinatemppu vai jännä konsepti?

Monet maailman perinteisistä lentoyhtiöistä koittavat katsoa tulevaisuuteen omilla tavoillaan. Finnair juhlisti vuonna 2008 85-vuotista historiaansa katsomalla rohkeasti tulevaisuuteen ja nyt British Airways julkisti omalaatuisen kiinnostavan UnGrounded -konfrenssin.

Brittiyhtiö kutsuu tätä maailman ensimmäiseksi "Innovaatiolaboratorioksi taivaalla" ja tarkoituksena on kutsua 100 päätöksentekijää, visionääriä, hakkeria, innovaattoria ja muunlaista eri lähtökohdista tulevaa ja eri tavalla tulevaisuuden innovaatioyhteisöä hahmottavaa henkilöä samaan lentokoneeseen ja antaa heidän ideoida keskenään suljetussa tilassa, korkealla taivaalla mannertenvälisellä lennolla.

Lentoyhtiönä toki British Airways toivoo näkemyksiä myös matkustamisesta ja lentoliikenteestä, mutta keskustelua ei ole rajattu tähän. Yhtiön mukaan tavoite on "hahmottaa ja keksiä ratkaisuita maailmanlaajuisiin sosioekonomisiin haasteisiin".

Osanottajat valitaan ilmoittautumisten perusteella siten, että mukana olisi mahdollisimman paljon tietoa ja näkemystä niin tieteestä ja tekniikasta, kuin myös yhteiskunnasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä.

Kone lähtee matkaan Piilaakson luota San Franciscosta kesäkuun lopussa ja laskeutumisen jälkeen lennon aikana mahdollisesti tulleen ajatukset ja ideat esitellään Lontoossa pidettävässä DNA Summit -konfrenssissa. Yhdistyneiden kansakuntien informaatio- ja kommunikaatiotoimisto ITU on mukana kokouksessa ja osallistuu myös lennon toteuttamiseen.

Tarkoituksena ei ole vain jutustella satunnaisesti lennon aikana, vaan työ etenee ennakkoon laaditun raamin mukaan. Kuinka paljon tuloksia lento saa aikaan, ja missä määrin se on vain markkinointitemppu – se jää vielä nähtäväksi. Joka tapauksessa konsepti on kiinnostava ja lennolle voi toivottaa onnea; lentoyhtiön tarkoituksena onkin jatkaa lentoja muistakin kohteista erilaisilla kokoonpanoilla, jos kokemukset ensimmäisestä lennosta ovat hyvät.

Artikkeli perustuu Bristish Airwaysin tiedotteeseen.