Synteettisten metallien asiantuntijat Turussa

To, 07/03/2014 - 12:13 By Toimitus
OLED-näyttö

Orgaaninen valodiodi (OLED), painettu elektroniikka ja muoviset aurinkokennot ovat tutkimus- ja kehitystyön tuloksia alalta, jonka nobelistit Alan Heeger, Alan MacDiarmid ja Hideki Shirakawa perustivat 1970-luvun puolivälissä. Turussa 1.–5. heinäkuuta järjestettävä ICSM 2014 -konferenssi keskittyy tähän tutkimusalaan eli synteettisiin metalleihin.

Åbo Akademi ja Turun yliopisto isännöivät parhaillaan Turun Logomossa tätä vanhinta ja arvostetuinta elektroaktiivisten polymeerien, molekulaaristen kiteiden ja orgaanisen elektroniikan konferenssia. Järjestyksessään jo 22. konferenssi kokoaa Logomoon 600 tutkijaa maailmalta keskustelemaan uusimmista tutkimustuloksista ja orgaanisten materiaalien elektronisista sovelluksista, kuten taipuisista OLED-näytöistä, muoviaurinkokennoista, orgaanisista suprajohteista ja uusista energian säilytys- ja muuntamistavoista.

Konferenssiin osallistuvien yhteinen nimittäjä on, että he tutkivat hiilestä ja vedystä tehtyjä materiaaleja. Konferenssissa esiintyvät muun muassa OLED-teknologian pioneeri, professori Karl Leo ja muoviaurinkokennon keksijä, professori N. Serdar Sariciftci.

Konferenssin puheenjohtajana toimii professori Ronald Österbacka (ÅA) ja varapuheenjohtajina professori Carita Kvarnström (TY) sekä emeritusprofessori Ari Ivaska (ÅA).

Konfrenssia voi seurata Twitterissä: @icsm2014_fi

Teksti perustuu Turun yliopiston tiedotteeseen.