Suorana labrasta 3/2018 – Alf Rehn, turkulaistanskaislontoolainen professori

Ma, 01/15/2018 - 08:53 By Jari Mäkinen
Alf Rehn

Suorana labrasta -twitterhanke alkaa nyt uutena vuotena uusin sävelin ja varsin korkealentoisesti: professori Alf Rehn kaappaa tilin haltuunsa alkavan viikon ajaksi ja työntää sinne palasia hektisestä menostaan kansainvälisissa kuvioissa.

Suorana labrasta -twitterhanke alkaa nyt uutena vuotena uusin sävelin ja varsin korkealentoisesti: professori Alf Rehn kaappaa tilin haltuunsa alkavan viikon ajaksi ja työntää sinne palasia hektisestä menostaan kansainvälisissa kuvioissa.

Rehn on nykysinin Odensessa pääpaikkaansa pitävän Etelä-Tanskan yliopiston (Syddansk Universitet) innovaatio-, design- ja hallintoasiain professori, minkä lisäksi hän on kysytty esitelmöitsijä, toimii monissa luottamustooimissa sekä on aktiivinen kolumnisti.

Hän on myös hyvin aktiivinen keskustelija twitterissä, missä hänen tunnuksensa on yllättävä @alfrehn.

Koulutusta Rehnillä riittää, sillä hän valmistui taloustieteiden maisteriksi vuonna 1997 ja tekniikan tohtoriksi vuonna 2002.

Sittemmin hän on toiminut  Vuodesta 2004 hän on toiminut professorina Kuninkaallisessa teknillisessä korkeakoulussa Tukholmassa ja Åbo Akademin liiketaloustieteen professorina – ja nyt siis hänen työpaikkansa on Tanskassa.

Tanskan ja Lontoon välillä sukkuloiva Rehn nousi mediahuomioon vuonna 2009, kun hänet otettiin mukaan nousevia ajattelijoita listaavaan "gurututkaan", Thinkers 50 -listalle. Kahta vuotta myöhemmin hän oli jälleen listalla. Vuonna 2012 hän oli kolmantena Nordic Business Report -lehden valitessa Suomen suurimpia bisnesajattelijoita.

Se, missä nyt mennään, selviää toivottavasti viikon kuluessa!

Synteettisten metallien asiantuntijat Turussa

To, 07/03/2014 - 12:13 By Toimitus
OLED-näyttö

Orgaaninen valodiodi (OLED), painettu elektroniikka ja muoviset aurinkokennot ovat tutkimus- ja kehitystyön tuloksia alalta, jonka nobelistit Alan Heeger, Alan MacDiarmid ja Hideki Shirakawa perustivat 1970-luvun puolivälissä. Turussa 1.–5. heinäkuuta järjestettävä ICSM 2014 -konferenssi keskittyy tähän tutkimusalaan eli synteettisiin metalleihin.

Åbo Akademi ja Turun yliopisto isännöivät parhaillaan Turun Logomossa tätä vanhinta ja arvostetuinta elektroaktiivisten polymeerien, molekulaaristen kiteiden ja orgaanisen elektroniikan konferenssia. Järjestyksessään jo 22. konferenssi kokoaa Logomoon 600 tutkijaa maailmalta keskustelemaan uusimmista tutkimustuloksista ja orgaanisten materiaalien elektronisista sovelluksista, kuten taipuisista OLED-näytöistä, muoviaurinkokennoista, orgaanisista suprajohteista ja uusista energian säilytys- ja muuntamistavoista.

Konferenssiin osallistuvien yhteinen nimittäjä on, että he tutkivat hiilestä ja vedystä tehtyjä materiaaleja. Konferenssissa esiintyvät muun muassa OLED-teknologian pioneeri, professori Karl Leo ja muoviaurinkokennon keksijä, professori N. Serdar Sariciftci.

Konferenssin puheenjohtajana toimii professori Ronald Österbacka (ÅA) ja varapuheenjohtajina professori Carita Kvarnström (TY) sekä emeritusprofessori Ari Ivaska (ÅA).

Konfrenssia voi seurata Twitterissä: @icsm2014_fi

Teksti perustuu Turun yliopiston tiedotteeseen.