UnGrounded

UnGrounded – innovointia taivaalla

To, 03/21/2013 - 23:06 By Toimitus

Lentokone on lastattu hakkereilla ja visionääreillä, ja se lentää San Franciscosta Lontooseen. Sisällä pohditaan, verkostoidutaan ja innovoidaan. Onko British Airwaysin UnGrounded markkinatemppu vai jännä konsepti?

Monet maailman perinteisistä lentoyhtiöistä koittavat katsoa tulevaisuuteen omilla tavoillaan. Finnair juhlisti vuonna 2008 85-vuotista historiaansa katsomalla rohkeasti tulevaisuuteen ja nyt British Airways julkisti omalaatuisen kiinnostavan UnGrounded -konfrenssin.

Brittiyhtiö kutsuu tätä maailman ensimmäiseksi "Innovaatiolaboratorioksi taivaalla" ja tarkoituksena on kutsua 100 päätöksentekijää, visionääriä, hakkeria, innovaattoria ja muunlaista eri lähtökohdista tulevaa ja eri tavalla tulevaisuuden innovaatioyhteisöä hahmottavaa henkilöä samaan lentokoneeseen ja antaa heidän ideoida keskenään suljetussa tilassa, korkealla taivaalla mannertenvälisellä lennolla.

Lentoyhtiönä toki British Airways toivoo näkemyksiä myös matkustamisesta ja lentoliikenteestä, mutta keskustelua ei ole rajattu tähän. Yhtiön mukaan tavoite on "hahmottaa ja keksiä ratkaisuita maailmanlaajuisiin sosioekonomisiin haasteisiin".

Osanottajat valitaan ilmoittautumisten perusteella siten, että mukana olisi mahdollisimman paljon tietoa ja näkemystä niin tieteestä ja tekniikasta, kuin myös yhteiskunnasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä.

Kone lähtee matkaan Piilaakson luota San Franciscosta kesäkuun lopussa ja laskeutumisen jälkeen lennon aikana mahdollisesti tulleen ajatukset ja ideat esitellään Lontoossa pidettävässä DNA Summit -konfrenssissa. Yhdistyneiden kansakuntien informaatio- ja kommunikaatiotoimisto ITU on mukana kokouksessa ja osallistuu myös lennon toteuttamiseen.

Tarkoituksena ei ole vain jutustella satunnaisesti lennon aikana, vaan työ etenee ennakkoon laaditun raamin mukaan. Kuinka paljon tuloksia lento saa aikaan, ja missä määrin se on vain markkinointitemppu – se jää vielä nähtäväksi. Joka tapauksessa konsepti on kiinnostava ja lennolle voi toivottaa onnea; lentoyhtiön tarkoituksena onkin jatkaa lentoja muistakin kohteista erilaisilla kokoonpanoilla, jos kokemukset ensimmäisestä lennosta ovat hyvät.

Artikkeli perustuu Bristish Airwaysin tiedotteeseen.