Huvipuistolaitetutkija: "Painovoima on pelkkää harhaa"

Tässä on aivan erinomaista katsottavaa näin loppukesän lomanmuistelupäivien iloksi: erikoislaatuisia huvipuistolaitteita, jotka on kehitetty floridalaisessa ICR-laitoksessa.

Institute fof Centrifugal Research, eli ICR, eli suomeksi jotakuinkin Keskihakuisvoimatutkimusinstituutti, on instituutin nettisivujen mukaan perustettu vuonna 1976, jolloin "äärimmäistä g-voimia, aivomanipulaatiota ja syntymää edeltäviä simulaatioita" tutkineet tohtorit Matthew Brenswick ja Nick Laslowicz päättivät jatkaa tutkimuksiaan k.o. asioiden tiimoilta erityisessä tutkimuslaitoksessa, joka yhdistää aivotutkimuksen ja huvipuistolaitteet.

Yllä oleva video "Centrifuge Brain Project" keskittyy ennen kaikkea Laslowiczin huvipuistolaitetutkimukseen.

Tästä tutkimuksesta erinomainen esimerkki on alla oleva Spheroton X1, missä on 482 paikkaa ja mikä pystyy kehittämään 1,6 – 2,1 g:n kiihtyvyyksiä. Laite on ICR:n mukaan kehitetty vuonna 1982.

Videota katsoessa kannattaa muistaa, että ICR kuuluu imaginaariseen "Alliance of Trustworthy Scientists" -organisaatioon, joka on erityisen arvostettu pitkästä historiastaan spekulatiivisen tieteen alalla. (Lue: tämä on siis vitsi).

Videon on tuottanut saksalainen KurzFilmAgentur, ohjannut ja kirjoittanut Till Nowak, kuvannut Ivan Robles Mendoza, musiikin siihen on tehnyt Siriusmo ja pääosassa näyttelee Leslie Barany.

Jamaikalainen vuoristorata, eli todella konkreettinen esimerkki painovoimakiihtyvyydestä

Julkaisimme jokin aika sitten huumorivideon kuvitteellisista vuoristoradoista, mutta nyt kyseessä on ihan oikea laite: Jamaikalla sademetsässä sijaitseva vuoristorata, joka on oikeasti vuoristossa ja missä pääsee kokemaan varsin hurjan pudotuksen noin kilometrin pitkällä radalla.

Vauhti on siis huima – mutta jos niin vain haluaa, sillä kelkoissa on jarrut. Ja aika moni käyttää jarrua varsin paljon, kuten videon kuvannut nysverö.

Jos siis kaipaat menoa ja meininkiä tai mikäli synkkä kesäsää harmittaa, niin yksi vaihtoehto korkea-adrenaliiniselle lomalle on Jamaika ja tämä siellä saaren pohjoispuolella Ocho Riosissa oleva Rainforest Bobsled Jamaica!