IFA2015: Kahvia muodon vuoksi

Ti, 09/08/2015 - 21:19 By Jarmo Toivanen

IFA-logoMitenkään retroksi ei voi sanoa näitä kapselikahvinkeittimiä. Pisaranmuotoinen Krupsin "Drop" ja DeLonghin "Stelia" ovat valmistajansa mukaan "kahvin nykytaidetta".

Kahvikapselit ovat etenkin keskisessä Euroopassa hyvin suosittuja, samoin kuin erilaiset kokonaisia kahvinpapuja jauhavat automaatit.  Nämä koneet käyttävät Nescafén Dolce Gusto kapseleita. Juomina on saatavana kahvin lisäksi erilaisia tee- ja kaakaolaatuja.

Kaikki kahvinystävät eivät kapseleista oikein välitä – mutta niiden käytännöllisyys ovat erittäin suuri bonus. Lisäksi monet pienemmät paahtimot saavat nykyisin tarjota tuotteitaan aiemmin tiukasti kehittäjiensä vaalimissa kapseliformaateissa, mikä on lisännyt tällaisten kapselikahvikoneiden suosiota edelleen. Mutta nähtäväksi jää kuinka tämä ankan muotoinen laite miellyttää käyttäjiä...

Jos haluaa hoitaa homman alusta pitäen itse, voi hankkia kotiin minipaahtimen.

Se paahtaa pavut parissakymmenessä minuutissa haluttuun paahtoasteeseen. Kyselin laitteen kanssa häärivältä italialaiselta kahviasiantuntijalta onko kotipaahto uusi trendi. Ei kuulemma ole, koska se kuluttaa niin paljon energiaa (!) ja tässä haluttiin vain näyttää, miten kahvi jalostuu pavusta kuppiin.

Suomessakin on kuitenkin jo harrastajia, jotka paahtavat pavut itse. Kun sen tekee itse, saa ainakin mitä haluaa!

Kahvipaahdin kotiin

IFA2015: Dyson-ilmankostutin

Ma, 09/07/2015 - 19:30 By Jarmo Toivanen
Dyson-ilmankostutin

IFA-logoDysonin ”potkurittomasta” tuulettimesta on jatkojalostettu nyt ilmankostutin. Automaattisen kostaudensäädön lisäksi laitteesta puhallettavan kosteuden luvataan olevan täysin vapaa mikrobeista.

IFA2015: Ikkunat kirkkaaksi robotilla

Ma, 09/07/2015 - 19:27 By Jarmo Toivanen
Ikkunanpesurobotti

IFA-logoRobotit jo imuroivat ja leikkaavat nurmikoita, mutta pian myös ikkunat voi pestä automaattisesti. Ikkunanpesurobotteja on näkynyt IFA:ssa jo aiemminkin, mutta samanlaista hittiä kuin robotti-imureista niistä ei ole tullut. 

Tähän saattaa olla tulossa nyt muutos, sillä Winbot W930 on päässyt tämänvuotiselle UX-muotoilupalkintojen ehdokaslistalle.

Laite mittaa ikkunan ja ajelee sen puhtaaksi. Alustassa on mikrokuituliinat, joilla näkymien pitäisi kirkastua. Tosin messujen puhtaalla lasipinnalla ajelu ei kerro mitään miten laite pätee tositoimissa.

Olen valmis testaamaan laitetta!

IFA2015: Säilyykö viini?

Ma, 09/07/2015 - 19:20 By Jarmo Toivanen
Cloer-viinipumppu

Cloer-viinipumppu ei ole uusi laite, mutta oli mukana messuilla. Sähköinen pumppu näytti tekevän demopulloon vajaan 0,4 barin alipaineen. Laite pitää alipaineen automaattisesti ja seuraa viinin lämpötilaa ja säilytysaikaa.

Periaatteessa alipaine saa aikaan sen, että vajaaksi jääneessä pullossaviini ei "hapetu" niin paljon kuin vain yksinkertaisesti korkilla uudelleen suljettaessa.

Hintaa laitteella on noin 30 euroa.

IFA2015: Tuplapesukone

Ma, 09/07/2015 - 19:18 By Jarmo Toivanen
Tuplapesukone

IFA-logoEtkö pidä pyykin pesemisestä? No, nyt voit ainakin pestä kahdenlaista pyykkiä samaan aikaan. Nimittäin messuilla näkyi jonkin verran erilaisia tuplapesukoneita: joissain oli kaksi rumpua päällekkäin, mutta tässä LG:n mallissa koneen alaosassa on ulosvedettävä laatikko, jossa voi pestä toista pesuohjelmaa. 

Melkoinen tilan kone vie, eikä takuulla mahdu suomalaiseen keskivertokylpyhuoneeseen, jossa meillä koneet useasti ovat.

IFA2015: Jääkaappikamera paljastaa kaapin sisällön

Su, 09/06/2015 - 17:18 By Jarmo Toivanen

Oliko jääkaapissa se maitopurkki? Kohta ei tarvitse enää arvailla, sillä Bosch-Siemens esitteli IFA kodintekniikkamessuilla Berliinissä jääkappimalliston jossa on kaksi kameraa kuvaamassa kaapin sisältöä. Kuvia otetaan aina kaapin ovien avauskertojen yhteydessä ja niitä voi selailla matkapuhelimen- tai tabletin Home Connect -sovelluksella. Palvelimelle tallentuu muutaman avauskerran valokuvat kaapin sisällöstä.

Koska kuviin tallentuu vain kaapin sisältö, niistä ei selviä kuka vei kaapin viimeiset herkut.

Laitetta luvataan myyntiin ainakin Saksassa lokakuussa, hintaa ei vielä kerrottu.

Samalla Home Connect -sovelluksella voi seurata ja ohjata muitakin valmistajansa kodinkoneita.

 

Esimerkiksi pesukoneen voi ohjelmoida ja ohjelman kulkua seurata suoraan vaikkapa tablettitietokoneelta.

Uunikamera on puolestaan Electrolux-kodinkonekonserniin kuluvan AEG merkin messu-uutuus.  Ruokareseptit löytyvät sovelluksesta, ja se myös ohjaa käyttäjää. Kun uuni laitetaan päälle, syntyy videoyhteys uunin kameraan. Siten ruuan valmistumista voi seurata etänä vaikkapa olohuoneen puolelta sohvalla istuen. Mikrofonia ei tiettävästi ole laitettu, joten paistin tirinän joutuu vielä kuvittelemaan.