Video: Tällainen tanssi on todistettu tieteellisesti seksikkääksi

Tieteen tehtävänä on paitsi ymmärtää maailmaa ja sen ilmiöitä paremmin, niin myös tuoda ratkaisuita sekä selityksiä käytännön asioihin.

Juuri näin tapahtuu tässä Naturen Scientific Reports -sarjassa julkaistussa artikkelissa, joka keskittyy selvittämään heteronormatiivisesti sitä, millainen on kaikkein seksikkäin naisen tanssi. 

Kyse on psykologiasta ja ihmismielen toiminnan selvittämisestä, mutta tutkimus antaa myös käytännön esimerkin siitä, miten naisen kannattaa tanssia miestä miellyttääkseen.

Samat tutkijat ovat jo aikaisemmin analysoineet miehen seksikkäintä tanssia, joten tässä suhteessa tutkimus on tasapuolinen.

Tällä kerralla Northumbrian yliopiston psykologit pyysivät 39 naispuolista opiskelijaa tanssimaan Robbie Williamsin musiikin tahdissa ja tanssit muutettiin henkilökohtaisista ruumiinpiirteistä vapaan avatarin esittämiksi. 

Heteromiehistä ja -naisista koostunut arviointiryhmä arvioi tansseja, ja arvioiden perusteella voitiin tehdä yllä oleva malliesimerkki seksikkääksi koetusta tanssista.

Sen olennaisia piirteitä ovat laajat olkapäiden heilahtelut sekä epäsymmetriset jalkojen liikkeet.

Tutkijat tosin huomauttavat, että tanssi on hyvin kulttuurisidonnaista. Näin ollen tällainen tanssi ei välttämättä olisi suuri hitti esimerkiksi Afrikassa.

Samoin kannattaa muistaa, että kun tässä tutkimuksessa henkilökohtaiset piirteet pyrittiin eliminoimaan käyttämällä avataria, on niillä tosielämässä erittäin suuri merkitys. Esimerkiksi silmäniskuja tai miellyttävää hymyä ei tällä tanssijalla ole.