Tiedetuubin klubi Arizonan meteorikraatterilla

Tiedetuubin klubin matkat

Heinäkuussa 2019 lähdemme (jo perinteiseen tapaan) katsomaan täydellistä auringonpimennystä. Se tapahtuu 2. heinäkuuta 2019 ja menemme katsomaan sitä aivan pimennyksen täydellisyysvyöhykkeen keskelle Chilessä. Alustavan suunnitelman mukaan matka on 27.6. – 9.7.2019 ja sen aikana vieraillaan Santiagossa, La Serenan alueella ja Atacaman autiomaassa, missä käymme luonnollisesti siellä olevilla suurilla ESO:n obervatorioilla ja tutustumme upeisiin maisemiin tavallisia turisteja paremmin.

Syyskuussa 2019 käymme pyhiinvaelluksella Apollo-lentojen tärkeimmillä paikoilla Apollo 50 -juhlavuoden merkeissä. Tietoa tästä tulee pian.

Tiedetuubin klubin matkat ja vierailut

Klubi on kokoontunut useita kertoja lokakuusta 2015 alkaen ja käynyt tutustumassa mm. Ilmatieteen laitokseen, Helsinki-Vantaan lentoasemaan ja lentoliikenteeseen, Metsähovin observatorioon ja Tekniikan museoon.

Tuorein vierailu oli 12.6.2018, jolloin Klubi kävi tutustumassa Luomuksen geologisiin kokoelmiin Kumpulan kartanossa. Oppaanamme on kokoelmista vastaava yli-intendentti Arto Luttinen. Juttu vierailusta on täällä.

Klubi Luomuksessa

Tammikuussa 2018 klubi kävi silloin tutustumassa Aalto-yliopiston satelliittilaboratorioon ja yhteydenpitoon käytettävään maa-asemaan.

Klubi järjesti elokuussa 2017 jäsenmatkan katsomaan täydellistä auringonpimennystä Yhdysvalloissa. Otsikkokuva on tältä matkalta – pysähdyimme myös Arizonan suurella meteorikraatterilla.

Vierailu CERNiin 15.2.2018

Tuorein klubin vierailu tehtiin helmikuun puolivälissä Geneveen. Matkalla käytiin tutustumassa Euroopan hiukkastutkimuskeskus CERNiin Markus Nordbergin opastamana ja pääsimme käymään siellä lähes kaikkialla vanhoista historiallisista paikoista tietokonekeskuksen kautta LHC-kiihdyttimen ATLAS-koeasemaan lähes sadan metrin syvyydessä maan alla.

Ja kun Geneveen kerran mentiin, käytiin siellä muuallakin: olimme YK:ssa ja kävimme Lausannessa mm. kuuluisassa Olympiamuseossa (juuri sopivasta olympialaisten aikaan) sekä vierailimme myös Geneven pienessä, mutta mainiossa tiedemuseossa.