Tiedetuubin toimitus

Toimitukselle voi lähettää postia osoitteella toimitus@tiedetuubi.fi ja yksittäisille henkilöille osoitteella *etunimi*@tiedetuubi.fi.

Jari Mäkinen

Tähtitiedettä opiskellut Jari (kuvassa vasemmalla) tehnyt juttuja etenkin avaruudesta, lentämisestä ja avaruuslentämisestä 1990-luvun alusta alkaen. Jotkut muistavat hänet myös YLEn tiedeohjelmista radiossa ja televisiossa, joissa hän oli aktiivisesti mukana vuoteen 2009 saakka, jolloin hän siirtyi työhön Euroopan avaruusjärjestöön. Sieltä hän hyppäsi takaisin toimittajaksi vuonna 2012. Hän on toinen Tiedetuubin perustajista ja toimii nyt sen päätoimittajana.

Jari on tehnyt kaksi kirjaa: Avaruuslentäjän käsikirjan ja Planeettaluotainten ABC:n (molemmat Ursan julkaisemia). Kaksi uutta kirjaa on tulossa, mutta varsin hitaasti.

Twitterissä @jarimakinen, Instagramissa @jari_makinen

Markus Hotakainen 

Markus (kuvassa keskellä) on myös opiskellut tähtitiedettä ja kirjoittanut pääasiassa tähtitieteestä ja luonnosta 1980-luvulta alkaen. Lehtijuttujen lisäksi hän on ennen kaikkea tietokirjailija ja tietokirjojen kääntäjä; teoslistaus on liian pitkä tähän, sillä omia kirjoja on kertynyt 23 ja suomennoksia yli 40 – ja uusia tulee koko ajan.

Markus on ollut myös tiedetoimittajana Yleisradiossa, toimituspäällikkönä WSOY:llä ja kustannuspäällikkönä Karttakeskuksessa. Markus on Tiedetuubin toinen perustaja ja Tiedetuubin lisäksi hän kirjoittaa Taivaan tähden -blogia Suomen Kuvalehdessä.

Twitterissä @MarkusHotakaine

Jarmo Korteniemi

Jarmo (kuvassa oikealla) on joukon ainoa "oikea" tutkija, sillä hän on paitsi opiskellut, niin myös valmistunut aiheinaan tähtitiede ja planeettageologia. Hän on ollut tutkijana myös Yhdysvalloissa, jopa kuuluisassa Houstonissa sijaitsevassa Lunar and Planetary Institutessa.

Infografiikkaan ja kirjaimellisesti tutkivaan journalismiin hurahtanut Jarmo on ollut mukana Tiedetuubissa lähes alusta alkaen ja sivuston eniten klikkauksia keränneet jutut ovat häneltä.

Twitterissä @MarsJarmo

 

Haluatko mukaan? Onko sinulla jotain sanottavaa?

Muumat muutkin kirjoittajat ovat tehneet juttuja Tiedetuubiin (mm. Marja Saarikko ja Jarmo Toivanen).

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin ota yhteyttä! Muista kuitenkin, että Tiedetuubia tehdään harrastuksena ja että juttuja julkaistaan journalististen kriteerien mukaan.

 

Kuvien ottajat koostekuvassa ylhäällä (vasemmalta oikealle): Julie Bruhier, Tilda Sederholm ja Petra Scwendner.