Tiedetuubi

Tiedetuubi on vuoden 2012 lopussa perustettu tieteeseen ja tekniikkaan keskittyvä älyllinen verkkojulkaisu meille kaikille, joiden mielestä maailma ympärillämme on älyttömän kiinnostava.

Se täydentää monia, hyvin erilaisia suomen kielellä julkaistavia julkaisuita ja lähetettäviä ohjelmia, joissa käsitellään tiedettä ja tekniikkaa, mutta tuo niihin oman lisänsä.

Sivuston perustivat Jari Mäkinen ja Markus Hotakainen, jotka molemmat ovat tiedetoimittajia ja -kirjailijoita. Heiltä jäi – ja jää – ylitse muille medioille tekemistään jutuista runsaasti materiaalia, jonka julkaisua varten sivusto alun perin perustettiin. Lisäksi sivustolla julkaistiin – ja julkaistaan – jotka kenties eivät ole suuren yleisön kannalta kiinnostavia, mutta tieteestä ja tekniikasta innostuneita ne kiinnostavat.

Mukaan toimituskuntaan on liittynyt myös tutkija-tiedetoimittaja Jarmo Korteniemi.

Tiedetuubi toimii myös etenkin avaruuteen, tähtitieteeseen ja planeettatutkimukseen liittyvissä aiheissa eräänlaisena tietotoimistona, koska kirjoittajat tuntevat alat hyvin ja ovat varsin verkostoituneita ulkomaisten alan toimijoiden kanssa. 

Tiedetuubin mielestä vaikeitakin asioita voidaan käsitellä iloisesti, kevyesti ja mielikuvitusta kutkuttavasti, mutta samalla rauhallisesti ja ns. asiallisesti. Huumori on olennainen osa palvelua ja myös “syvällisempiä” osia tehdään pilke silmäkulmassa – tieteen ja tekniikan ei tarvitse olla vakava asia!

Viime aikoina Tiedetuubia on päivitetty varsin harvoin, mutta silti sivusto elää koko ajan. Sitä tehdään journalistisesti ja materiaalia julkaistaan tarpeen mukaan ja tekijöiden muiden aikataulujen niin salliessa – se harrastus. 

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja kehitysideoita osoitteessa toimitus@tiedetuubi.fi!

EMME JULKAISE NS. SPONSOROITUA SISÄLTÖÄ TAI MUUNLAISIA PIILOMAINONNALISIA JUTTUJA.


Tiedetuubin kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2489-8430.
Tiedetuubin vähän aikaa vuonna 2018 julkaistun koostelehti eTuubin kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 2489-8449.

Tiedetuubi sai helmikuussa 2018 Suomen tiedetoimittajain liiton tiedeviestintäpalkinnon! Kiitos!