Ma, 10/13/2014 - 15:14 By Toimitus
3200 euron hammasharja

Näinä päivinä harvalla on liikaa rahaa, mutta jos sattumalta tiliotteesi näyttää kohtuullisen suurta lukua, niin tässä on yksi tapa saada sitä hieman pienemmäksi: hammasharja: Reinast Luxury, hammasharja, joka maksaa 3200 euroa (alkaen).

Selitykseksi varsin korkealle hinnalle saksalaisyhtiö Reinast toteaa harjan kehittämisen kestäneen neljä vuotta. Yhtiön perustaja tohtori Djorde Djokovic (joka ei liene sukua kuuluisalle tennistähdelle) halusi tehdä kauniin ja kestävän hammasharjan, jota ei täytyisi heittää pois samaan tapaan parin kuukauden välein (kuten kuulemma pitäisi), vaan se voisi jopa kehittyä paremmaksi ajan kuluessa.

Harjan runko on titaania, joka on kevyttä ja kestävää. Lisäksi sitä käytetään runsaasti avaruustekniikassa ja lääketieteellisissä tarkoituksissa (muun muassa kirurgiassa), joten se sopii maineensa puolesta hyvin tarkoitukseen. Harjan rungolle luvataankin elinikäinen takuu.

Heille, jotka eivät pidä metallin kosketuksesta, saa harjan suuhun laitettavaan päähän erilaisia suojuksia. Kuten harjoja, saa näitäkin eri värisinä.

Sen sijaan harjapäät pitää tässäkin harjassa uusia. Puolen vuoden välein yhtiö lupaa lähettää viisi uutta harjan päähän naksahtaen kiinnittyvää vaihtopäätä. Reinast kertoo, että harjapäät sisältyvät hintaan, eli 3200 euron sijoituksella saa - ellei yhtiö mene konkurssiin, katoa muuten tai sopimuksessa on jokin jekku – harjat loppuelämäkseen.

Tosin jos tavallisille hammasharjoille laskee hintaa, niin 10 vuoden kulutus maksaa noin 310 euroa (hintana ei halpa, mutta ei kalleinkaan normaali hammasharja, á 3,10 euroa). Sadan vuoden harjat maksaisivat siten 3100 euroa, kun inflaatiota, tukkualennuksia ja muita sellaisia ei oteta huomioon. Jos vielä harjarungon valmistuskustannuksiksi arvioidaan ronskisti yläkanttiin 100 euroa, on aika todennäköistä, että tällä harjahinnalla yhtiö tekee varmasti hyvää voittoa – harva jaksaa harjata hampaitaan sataa vuotta samalla harjalla.

Kuuleman mukaan yhtiö on jo saanut tilauksiakin. Vähemmän yllättäen muutamat lähi-idän sulttaanit ovat tilanneet satakunta harjaa heti kättelyssä.