Ke, 09/09/2015 - 14:44 By Jarmo Toivanen
Applen logoa asennetaan paikalleen. Kuva: Twitter/@Jamesco

Viimeaikaiseen tapaan jo ennakkoon suurta huomiota herättänyt Applen suuri tuotejulkistustilaisuus alkaa tänään keskiviikkona kello 20 Suomen aikaa San Franciscossa Yhdysvalloissa.

Tilaisuuden nimenä on "Hey Siri" ja sen on ounasteltu pitävän sisällään uusitut mallit iPhonesta ("6S, 6SPlus"), mahdollisesti isokokoisen iPad Pro -mallin sekä iPad Mini 4:n.

Varmana pidetään Apple-TV mediatoistimen uutta mallia, joka on mallin neljäs sukupolvi. Sen on huhuttu olevan kalliimpi, mutta sisältävän uusia ominaisuuksia, kuten Siri-avustajan.

Applen on jo vuosia tiedetty kehitelleen omaa televisiota, mutta nyt kerrotaan että varsinaisesta televisiolaitteesta olisi luovuttu ja kehitystyö jatkuu Apple-TV -mediatoistimen muodossa.

Luultavasti illalla nähdään jotain pienempiä tuotepäivityksiä ja kerrotaan tarkka aika milloin uusien käyttöjärjestelmien (10.11 "El Capitan") ja iOS 9  lopulliset versiot ovat käyttäjien saatavilla.

Ja ainahan on tilaa vielä yllätyksille. Tosin netin huhumylly ja erilaiset tiedovuodot laitteita valmistavilta tehtailta ovat saaneet aikaan sen, ettei menneiden vuosien wau-efektiä enää välttämättä synny, valitettavasti. 

Seuraamme illan tapahtumia ja palaamme asiaan!

Otsikkokuvassa ripustetaan tilaisuuden logoa San Franciscossa sijaitsevan, tilaisuuden pitopaikkana toimivan Bill Graham -auditorion ulkoseinään. Kuva: Twitter/Jamesco.