Joukkorahoituskampanja

Tiedetuubin joukkorahoituskampanja

Tiedetuubi aloitti kampanjan Mesenaatti.me -palvelussa 25. syyskuuta 2015 tavoitteenaan kerätä varoja sivuston toiminnan jatkamiseen, laajentamiseen ja parantamiseen.

HUOM: KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS OSALLISTUNEILLE!

Tiedetuubi on netissä ilmestyvä tiedejulkaisu, joka taistelee tyhmyyttä ja hömppää vastaan pilke silmäkulmassa laadukkaalla, tietoa tihkuvalla ja innostavalla tiedejournalismilla. Tiedetuubi toimii uteliaisuuden pää-äänenkannattajana Suomessa.

Tiedetoimittajat Jari Mäkinen ja Markus Hotakainen perustivat Tiedetuubin kohta kolme vuotta sitten julkiseksi paisuntasäiliöksi: he laittoivat sinne muille tiedotusvälineille tekemistään jutuista ja kirjoista yli jäänyttä, mutta etenkin avaruusfriikkejä kiinnostavaa materiaalia.

Sitä oli varsin paljon, ja tuli lisää koko ajan, joten sivusto kasvoi nopeasti.

Suosiosta innostuneena kaksikko alkoi tehdä myös sinne varta vasten juttuja sillä seurauksella, että mukaan liittyi myös avustajia ja Tiedetuubi kasvoi entistäkin laajemmaksi: nyt sivustolla on jo noin 2000 juttua – kaikki ilmaiseksi ja vapaasti luettavissa sekä lähteen mainiten myös epäkaupallisesti käytettävissä (esim. kouluissa).

Sivusto tavoittaa yli 30 000 ihmistä viikossa ja uutta materiaalia tulee parhaimmillaan useita juttuja päivässä.

Tällaisenaan sivusto on kuitenkin muodostunut liian työlääksi harrastuksena pyöritettäväksi. Aluksi sivusto sai muutamia pieniä apurahoja, mutta nyt toiminnan ollessa jatkuvaa, täytyy sivuston avoinna pitämiseen ja kehittämiseen etsiä muita rahoitusmuotoja.

Koska Tiedetuubia ei haluta muuttaa ”kaupalliseksi” sivustoksi, käännymme suoraan yleisön puoleen!

Mihin raha käytetään?

Rahoituksen avulla Tiedetuubin toiminta halutaan vakiinnuttaa, ottaa mukaan avustajia eri aloilta, käynnistää säännöllinen oma videotuotanto ja parantaa sivuston ulkonäköä sekä käytettävyyttä graafikon ja koodaajan avulla.

Taustalla on myös huoli sivuston tulevaisuudesta: ilman lisärahoitusta Tiedetuubin toiminta nykyisellään ei ole mahdollista serverikustannusten ja muiden koon myötä kasvaneiden menojen vuoksi.

Tavoitesumma pitää sisällään perusparannuksia sivustoon sekä laajennetun toiminnan kustannukset vuoden ajaksi. Mitä suuremmaksi summa tulee, sitä pitemmälle tulevaisuuteen toiminta varmistuu ja kehitystyötä voidaan tehdä perusteellisemmin.

Minimitavoite on puolestaan hyvin pieni, koska jokainen euro tulee tarpeeseen. Tavoitteena on myös kerätä Tiedetuubin ympärille tieteestä ja tekniikasta kiinnostuneiden henkilöiden Tiedetuubi-klubi, jolle järjestetään kiinnostavia ja maittavia tapahtumia, käyntejä tiedemaailman kulissien taakse, tapaamisia tunnettujen henkilöiden kanssa, matkoja jännittäviin paikkoihin sekä tarjotaan mielenkiintoisia (ja hauskoja) tuotteita.

Neljä tapaa auttaa ja tulla mukaan:

1. Tuen Tiedetuubin toimintaa ja liityn Tiedetuubi-klubiin: 40 euroa.

2. Tuen toimintaa ja ostan Tiedetuubin Tiede-T-paidan: 60 euroa

3. Tuen toimintaa, liityn Tiedetuubi-klubiin ja ostan paidan, 80 euroa.

4. Ryhdyn Tiedetuubin supermesenaatiksi: 150 euron lahjoituksella pääsee mukaan Tiedetuubi-klubiin, saa T-paidan sekä saa kutsuja erikoistilaisuuksiin. Ensimmäinen järjestetään Helsingin Observatoriolla lauantaina 3. lokakuuta 2015 sulkemisajan jälkeen klo 16 Kansainvälisen avaruusviikon päätapahtuman yhteydessä. Huom: mukaan mahtuu vain 50 ensismmäistä.

Näitä voi ostaa Tiedetuubin puodissa tai mesenaatti.me -palvelun kautta.

Tervetuloa mukaan!