Laivoja, lentokoneita, höyryvetureita, vaunuja, vankkureita, vempeleitä ja kaikkea muuta

Ti, 07/05/2016 - 07:58 By Jari Mäkinen
Lontoon tiedemuseo

Tällä kerralla päivän kuvan esittämä museo on suuri ja tunnettu. Itse asiassa se on eräs alan klassikoista, ja se on myös ehdottomasti eräs vähänkin tieteestä kiinnostuneen ehdoton pysähdyspaikka Lontoossa: The Science Museum.

Lontoon tiedemuseo sijaitsee Kensingtonissa, vain muutaman kivenheiton päässä Harrod'sin kuuluisasta tavaratalosta, ja sen vieressä on myös yhtä lailla käynnin arvoinen Lontoon luonnonhistorian museo. Myös kadun toisella puolella sijaitseva Victoria & Albert Museum on myös erittäin kiinnostava tieteellisteknisesti, sillä siellä on runsaasti tuotesuunnitteluun ja teollisuusmuotoiluun liittyvää materiaalia, minkä lisäksi taiteen katsominen on myös tiedekärpäsen puremille ihan paikallaan!

Tiedemuseosta olemme kertoneet Tiedetuubissa useampaankin otteeseen eri yhteyksissä, joten tällä kerralla riittänee todeta, että museon nettisivut ovat osoitteessa www.sciencemuseum.org.uk ja että siellä on valtavan laajan perusnäyttelyn ohella parhaillaan erikoisnäyttelyt valokuvauksen historiasta, Leonardo da Vincin mekaniikasta sekä sodassa haavoittuneiden lääketieteestä. 

Parhaimmat ja tuoreimmat Science museumista kertovat juttumme ovat:

Lontoon tiedemuseo – kahdeksan kerrosta tiedettä ja tekniikkaa
Roinaa museo(kaupa)ssa

Otsikkokuvassa on museon alakerrassa sijaitseva yleiskatsaushalli, jossa on esillä melkeinpä koko tekniikan historia teollisesta vallankumouksesta alkaen – tosin esimerkkiensä puolesta hyvin brittiläisestä näkökulmasta. Tämä näkökulma tosin ei pahemmin haittaa, koska etenkin alkuvaiheet olivat hyvin brittivetoiset...

Tiedetuubin esittelemiä tiedekeskuksia ja muita kiinnostavia kohteita