IFA2015: Parempaa ääntä

Ma, 09/07/2015 - 19:24 By Jarmo Toivanen
CAS-1

IFA-logoSonyn pieni äänentoistoyhdistelmä CAS-1  sisältää digitaalisen vahvistimen ja kaiuttimet. Kaiuttimissa on bassorefleksiputki kotelon alla, joten mukana tulee kaiuttimen alle jalustapiikit (kaksi kokoa), joilla ne saadaan sopivaan kulmaan kuuntelijaan nähden. Lisäksi ääntä parannetaan kaiuttimen alle laitettavalla sangen painavalla irrallisella metallilevyllä.

Vahvistimen takaa löytyy myös usb-liitäntä tietokoneelle, ja myös bluetooth-yhteys toimii.

Marraskuussa myyntiin tuleva laitteistoa saa ainakin kahta väriä, hinnaksi kerrottiin hieman alle 900 euroa.

IFA2015: Urheilukuulokkeet

Ma, 09/07/2015 - 19:16 By Jarmo Toivanen
Urheilukuulokkeet korvissa

Erinomaisen hyvä idea! LG:n urheilukuulokkeissa on olkapäiden päällä kaulalla lepäävä sankaosa, mistä kuulokkeet irtaantuvat korviin. Korvissa olevien tulppien johto kelautuu sangan sisään, kun niitä ei käytetä – tai ainakaan haluta pitää korvissa. 

Kuulokkeet lienee suunniteltu ennen kaikkea juoksijoille.

IFA2015:Hirveää retroilua

Su, 09/06/2015 - 18:12 By Jarmo Toivanen
Hirveää retroilua

IFA-logoErilainen retrohenkisyys on ollut tekniikassa muotia, ja joskus se toimiikin. Esimerkiksi markkinoilla on paljon uusia kameroita, jotka ovat saaneet vaikutteita  aiemmista malleista. Joskus menee kuitenki överiksi. Retrohirveys-palkinnon antaisi mielellään näille IFA-kodinkonemessuilla esillä olleille Roadstar -äänentoistolaitteille. Vai voi tietysti olla, että joku oikeasti tykkää näistäkin?