Bíró esitteli sen Budapestin maailmannäyttelyssä vuonna 1931, mutta anoi sille patenttia vasta liki vuosikymmentä myöhemmin, vuonna 1943. Patentti myönnettiin hänelle täsmälleen 73 vuotta sitten, kesäkuun 10. päivänä 1943.
Patentin anominen viivästyi hieman 30-luvun epävakaan poliittisen ilmapiirin vuoksi. Bíró joutui pakenemaan natseja Unkarista ja päätyi Pariisin kautta Argentiinaan, missä hän tapasi brittiläisen Henry Martinin.
Martin ei ollut niinkään kiinnostunut toimittajien työn helpottumisesta, vaan siitä, että kuulakärkikynästä olisi tavatonta hyötyä sotilaslentäjille ja etenkin koneiden navigaattoreille. Heidän kun olisi hyvä tehdä merkintöjään musteella, mutta "normaalin" mustekynän käsittely lentokoneessa oli hankalaa. Kynä toimi myös erilaisissa ilmanpaineissa, myös korkealla reittilentokorkeudessa.
Martin kauppasi Bírón luvalla kyniä Iso-Britannian kuninkaallisille ilmavoimille, mutta kaupallisen patentin hankki Bíró itse ja kynien tuotanto alkoi vuonna 1945. Ensimmäinen valmistaja oli Eterpen Co. -yhtiö Buenos Airesissa.
Maailman tunnetuin kuulakynävalmistaja on kuitenkin ranskalainen Société Bic. Herrat Marcel Bich ja Edouard Buffard perustivat vuonna 1945 yhtiön nimeltä Société PPA (missä PPA tuli sanoista "kirjoitusvälineet, kynät ja niiden oheistuotteet") ja sen erääksi tuotteeksi otettiin heti alusta alkaen kuulakärkikynä.
Bich oli nähnyt toisen maailmansodan aikana Bírón kuulakärkikynän ja hän hankki sen valmistusoikeudet sodan päätyttyä ja kynien valmistuksen alettua Argentiinassa.
Ranskalaiset kehittivät kynästä vuonna 1950 edullisen, muovisen version, joka sai nimen Bic Cristal. Svetsiläisen valmistustekniikan ansiosta kynän kuula oli täsmälleen oikean muotoinen 0,01 millimetrin tarkkuudella, joten muste virtasi aiempia kyniä paremmin ja tasaisemmin paperille, joten kynästä tuli nopeasti suosittu.
Erityisen hyvän markkinoinnin ansiosta se löi nopeasti itsensä läpi ja monet hienoilla mustekynillä kirjoittaneet ottivat halvan muovisen kuulakärkikynän kirjoitusvälineekseen. Kynät valloittivat lopulta koko maailman ja ovat edelleen tuotannossa. Yhtiö muutti niiden suosion vuoksi myös nimensä Biciksi.
Vuonna 2004 rikkoontui 100 miljardin valmistetun Bic-kynän raja, mutta nykyisin kyniä menee kaupaksi huomattavasti aiempaa vähemmän – kiitos yhä elektronisemman viestinnän.