Video: Boston Dynamicsin uusin robotti on ällistyttävä

Boston Dynamics -yhtiö on hämmästyttänyt aikaisemminkin omalaatuisilla ja erittäin ketterillä roboteillaan, jotka näyttävät konkreettisesti mihin tekniikka on menossa. 

On kyse sitten sotaroboteista tai arkipäivän apulaisista, tulevat robotit lähivuosina yleistymään voimakkaasti. Videolla esiteltävä Handle -niminen robotti sopisi (hieman paranneltuna) jo kumpaankin tehtävään erinomaisesti. Vaikka laite näyttää hyvin sympaattiselta (ja video on tehty nimenomaan sellaiseksi), ovat sotarobotit todennäköisesti ensimmäisenä etenkin rahoittajien mielessä.

Handle on hieman alle kaksi metriä korkea laite, jolla on kaksi kättä ja kaksi jalkaa, joissa on pyörät. Yhtiön mukaan laite käyttää samoja tasapainon säilyttämiseen kehitettyjä algoritmeja ja laitteistoja kuin aikaisemmat heidän tekemänsä robotit, mutta siinä on vain kymmenen niveltä, joita liikutetaan sähköisesti tai hydraulisesti. 

Laite on siis yksinkertaisempi kuin edeltäjänsä, mutta samalla se on ketterämpi ja nopeampi.

Nähtävästi kaksijalkaisuus ei ole ollut huono idea evoluutioltakaan. Kun mukaan lisätään pyörät tasaisella pinnalla liikkumista varten, niin tulos on vielä parempi; epätasaisella pinnalla pyörät voi lukittaa ja laite voi kävellä. 

Laite pystyy liikkumaan 25 kilometriä yhdellä latauksella.