Ilmatieteen laitoksen avaruussääennuste kertoo, että vaikka Aurinko sinällään on varsin hiljainen, on sitä ympäröivän kuuman kaasun kehässä, koronassa, parhaillaan aukko, joka on kiertynyt Auringon länsipuolelle ja siitä vapaasti avaruuteen puhaltavan nopean aurinkotuulen odotetaan saavuttavan Maan kahden päivän kuluessa.
Geomagneettinen häiriöisyys saattaa silloin siten saavuttaa pienen avaruusmyrskyn lukemat (Kp 5). Keskiviikon tienoilla kannattaa siis varautua tähyilemään taivaalle, etteivät revontulet pääse yllättämään samaan tapaan kuin viime viikolla.
Tosin yleensä, kun revontulia alkaa oikein odottaa, niin niitä ei tulekaan – avaruussään ennustaminen on kaukana vielä normaalin sään ennustamisesta.
Kenties pientä vipinää on tulossa muutenkin lähiaikoina, sillä pilkkuryhmistä suurin, AR2582, on parhaillaan kasvamassa. Se on ollut toistaiseksi varsin hiljaa, mutta on mahdollista, että se alkaisi hieman röyhtäilemään kaasua avaruuteen. Avaruussäätä Yhdysvalloissa ennustavan NOAA:n tutkijoiden mukaan mahdollisuus M-luokan purkauksiin (keskivoimakkaisiin purkauksiin) on nyt parin päivän aikana 5 %.
Otsikkokuvassa on vasemmalla Aurinko näkyvän (kellertävän) valon alueella kuvattuna ja oikealla ultraviolettivalon alueella otettu kuva, missä sen korona-aukot näkyvät hyvin.