Ti, 09/08/2015 - 21:19 By Jarmo Toivanen

IFA-logoMitenkään retroksi ei voi sanoa näitä kapselikahvinkeittimiä. Pisaranmuotoinen Krupsin "Drop" ja DeLonghin "Stelia" ovat valmistajansa mukaan "kahvin nykytaidetta".

Kahvikapselit ovat etenkin keskisessä Euroopassa hyvin suosittuja, samoin kuin erilaiset kokonaisia kahvinpapuja jauhavat automaatit.  Nämä koneet käyttävät Nescafén Dolce Gusto kapseleita. Juomina on saatavana kahvin lisäksi erilaisia tee- ja kaakaolaatuja.

Kaikki kahvinystävät eivät kapseleista oikein välitä – mutta niiden käytännöllisyys ovat erittäin suuri bonus. Lisäksi monet pienemmät paahtimot saavat nykyisin tarjota tuotteitaan aiemmin tiukasti kehittäjiensä vaalimissa kapseliformaateissa, mikä on lisännyt tällaisten kapselikahvikoneiden suosiota edelleen. Mutta nähtäväksi jää kuinka tämä ankan muotoinen laite miellyttää käyttäjiä...

Jos haluaa hoitaa homman alusta pitäen itse, voi hankkia kotiin minipaahtimen.

Se paahtaa pavut parissakymmenessä minuutissa haluttuun paahtoasteeseen. Kyselin laitteen kanssa häärivältä italialaiselta kahviasiantuntijalta onko kotipaahto uusi trendi. Ei kuulemma ole, koska se kuluttaa niin paljon energiaa (!) ja tässä haluttiin vain näyttää, miten kahvi jalostuu pavusta kuppiin.

Suomessakin on kuitenkin jo harrastajia, jotka paahtavat pavut itse. Kun sen tekee itse, saa ainakin mitä haluaa!

Kahvipaahdin kotiin