3200 euron hammasharja

Ma, 10/13/2014 - 15:14 By Toimitus
3200 euron hammasharja

Näinä päivinä harvalla on liikaa rahaa, mutta jos sattumalta tiliotteesi näyttää kohtuullisen suurta lukua, niin tässä on yksi tapa saada sitä hieman pienemmäksi: hammasharja: Reinast Luxury, hammasharja, joka maksaa 3200 euroa (alkaen).

Selitykseksi varsin korkealle hinnalle saksalaisyhtiö Reinast toteaa harjan kehittämisen kestäneen neljä vuotta. Yhtiön perustaja tohtori Djorde Djokovic (joka ei liene sukua kuuluisalle tennistähdelle) halusi tehdä kauniin ja kestävän hammasharjan, jota ei täytyisi heittää pois samaan tapaan parin kuukauden välein (kuten kuulemma pitäisi), vaan se voisi jopa kehittyä paremmaksi ajan kuluessa.

Harjan runko on titaania, joka on kevyttä ja kestävää. Lisäksi sitä käytetään runsaasti avaruustekniikassa ja lääketieteellisissä tarkoituksissa (muun muassa kirurgiassa), joten se sopii maineensa puolesta hyvin tarkoitukseen. Harjan rungolle luvataankin elinikäinen takuu.

Heille, jotka eivät pidä metallin kosketuksesta, saa harjan suuhun laitettavaan päähän erilaisia suojuksia. Kuten harjoja, saa näitäkin eri värisinä.

Sen sijaan harjapäät pitää tässäkin harjassa uusia. Puolen vuoden välein yhtiö lupaa lähettää viisi uutta harjan päähän naksahtaen kiinnittyvää vaihtopäätä. Reinast kertoo, että harjapäät sisältyvät hintaan, eli 3200 euron sijoituksella saa - ellei yhtiö mene konkurssiin, katoa muuten tai sopimuksessa on jokin jekku – harjat loppuelämäkseen.

Tosin jos tavallisille hammasharjoille laskee hintaa, niin 10 vuoden kulutus maksaa noin 310 euroa (hintana ei halpa, mutta ei kalleinkaan normaali hammasharja, á 3,10 euroa). Sadan vuoden harjat maksaisivat siten 3100 euroa, kun inflaatiota, tukkualennuksia ja muita sellaisia ei oteta huomioon. Jos vielä harjarungon valmistuskustannuksiksi arvioidaan ronskisti yläkanttiin 100 euroa, on aika todennäköistä, että tällä harjahinnalla yhtiö tekee varmasti hyvää voittoa – harva jaksaa harjata hampaitaan sataa vuotta samalla harjalla.

Kuuleman mukaan yhtiö on jo saanut tilauksiakin. Vähemmän yllättäen muutamat lähi-idän sulttaanit ovat tilanneet satakunta harjaa heti kättelyssä.

Tulosta hammasharjasi ja harjaa nopeammin

To, 10/03/2013 - 15:45 By Toimitus
3D-tulostettu hammasharja

.
Jos sinulla on jo sähköhammasharja, kenties haluat pian siirtyä takaisin harjaamiseen: tämä hammasharja on nimittäin kaikkea muuta kuin perinteinen.

Blizzident on 3D-tulostettu henkilökohtainen hammasharja, joka on suunniteltu sopimaan vain käyttäjälleen. Hammaslääkärin luona voi teettää ensin suustaan ja hampaistostaan 3D-skannauksen, joka ladataan harjaa tekevän yhtiön nettisivuille. Yhtiö valmistaa sen perusteella "käänteisen" muovikappaleen suun sisäosistasi ja kiinnittää siihen hyvin ohuita harjaksia.

Tällä harjalla ei harjata klassiseen tapaan, vaan se laitetaan suuhun ja sen jälkeen hampaita vain hangataan toisiaan vasten samaan tapaan kuin paikkauksen jälkeen hammaslääkärissä etsitään väripaperin avulla uuden paikan oikeaa muotoa. Yhtiön mukaan vain 15 oikeanlaista hampaiden jauhamisliikettä riittää puhdistamaan hampaat ja niiden välit tehokkaasti.

Hammastahnaa ei tässä levitetä harjaan, vaan kielen päälle. Siitä kielellä sitä nostetaan ylähampaiden pinnalle ja hampaita toisiinsa ilman harjaa hieroen tahnaa siirtyy sopivasti myös alahampaille. Harja puhdistaa samalla myös kielen.

Paremman lopputuloksen lisäksi aikaa säästyy. 3D-harjaukseen kuluu kuuleman mukaan vain kuusi sekuntia, missä on roima ajansäästö perinteiseen harjaukseen verrattuna. Blizzidentin mukaan – lukua lienee siis liioiteltu – tavallinen hammasharjaaminen vie noin 10 minuuttia päivässä, mikäli sen tekee kunnolla harjan ja hammasvälipuhdistimien kanssa, kun taas uudella tavalla tähän kuluu vain minuutti. Yhtiön matemaatikoiden mukaan tämä säästää vuodessa 3285 minuuttia, eli vuositasolla voit käyttää 55 tuntia johonkin muuhun kuin hampaiden harjaamiseen!

3D-tulostamalla tehdyllä hammasharjalla on toki omat huonot puolensa, joista suurin toistaiseksi on se, että harjan tekemiseen käytety 3D-tulostinmuovi ei ole vielä hyväksytty kaupallisesti lääketieteellisessä laitteessa käytettäväksi. Harja sinällään ei kaipaa viranomaisten hyväksyntää, mutta sen muovin turvallisuus pitää testein varmistaa.

Toinen huono puoli on hinta. Yhtiön mukaan harjan tekeminen maksaa 300 Yhdysvaltain dollaria, siis noin 220 euroa, ja suun skannaaminen täytyy tehdä hammaslääkärillä, joka laskuttaa siitä 100-150 euroa. Eivätkä kaikki hammaslääkärit toistaseksi tee skannauksia. Harjan voi hankkia toki myös lapsille, mutta lasten suu muuttuu kasvamisen myötä hyvin nopeasti, joten suu pitäisi skannata ja harja uusia useamman kerran vuodessa.

Kolmas heikko lenkki on lyhyt harjausaika: sen kuluessa hammastahnan fluori ei todennäköisesti ennätä kiinnityä tarpeeksi hampaisiin. Niinpä fluoraus pitäisi sitten tehdä uudelleen.

Jotenkin voisi ennustaa, että tästä hammasharjasta ei tule mitään suurta menestystä, mutta on jännä osoitus 3D-tekniikan mahdollisuuksista!

Alla on yhtiön mainosvideo: