Lisää maistiaisia Berliinin IFAsta

Ma, 09/07/2015 - 19:06 By Jarmo Toivanen
Ruoanlaittoa IFAssa

IFA-logoBerliinin massiiviset IFA-kodintekniikkamessut jatkuvat ja tarjoamme jälleen hieman erilaisia otoksia sen tarjonnasta.

Messujen kävijät voidaan  jakaa kolmeen kategoriaan: tavalliseen kansaan, median edustajiin ja myyntimiehiin.  Viimeksi mainitut  tunnistaa yleensä muodollisesta pukeutumisesta ja siitä, että he katoavat yleensä nopeasti messuosastojen takatiloihin, joissa valmistajat ja maahantuojat pitävät heille myyntipuheita ja muuta mielenkohotusta.

Tavalliselle kansalle pitää tavaroiden paljouden lisäksi keksiä tietysti erilaisia temppuja, jotta mielenkiinto pysyy yllä. Esimerkiksi voidaan pistää esittelijä kiipeilemään seinälle imurin kanssa, kuten Dysonilla. Tai kuten tässä LG CordZero -imurin esittelyssä laittaa Star Trek -tyylisiä esittelijöitä kulkemaan imuri selässä pitkin messuosastoa osoittamassa konkreettisesti, että johdoton imuri voi olla ”oikea” pölynimuri. Tyhmempikin tajuaa silloin, että piuhaa ei todellakaan ole.

Tiedetuubin kiinnostus herää myös silloin, kun näyttelyosastolla on esittelijöitä labratakit päällään ja pöydällä on erilaisia värikkäitä nesteitä laboratoriolaseissa (joista parhaimmillaan nousee hieno höyry). Ne antavat tietysti tieteellisen vaikutelman, kuten tässä Mielellä otsikkokuvassa – meneillään on uutukaisten pesuaineiden esittely.

Tieteellistä vaikutelmaa voidaan kohottaa myös laittamalla muutama mikroskooppi, jonne kurkistava voi katsoa suoraan kotipölyn kammottavaan maailmaan – ja yrittää vakuuttaa katsoja siitä, että paras olisi ostaa nyt uusi imuri. Kuva alla Dysonin osastolta.

Mielen pesuaine-esittely

Kenties tänään haaviimme jäi normaalia enemmän siivousaiheisia aiheita, mutta oli toki messuilla muutakin kiinnostavaa. Alla kaikki tähänastiset poimintamme:

Retroilua
Hirveää retroilua!

Jääkaappikamera
Jääkaappikamera paljastaa kaapin sisällön
Nukuttiko hyvin?
Nukuttiko hyvin?
Automaattinen polkupyörän lukko
Automaattinen polkupyörän lukko
Ikkunat kirkkaaksi robotilla
Ikkunat kirkkaaksi robotilla
DysonDyson-ilmankostutin
Parempaa ääntäParempaa ääntä Säilyykö viiniSäilyykö viini?
TuplapesukoneTuplapesukone UrheilukuulokkeetUrheilukuulokkeet
DoorBirdKuka koputtaa? Messujen kikkojaMessujen temppuja
Koiran aktiivisuuspantaAktiivisuusmittari hauvelille KahvikoneKahvia muodon vuoksi

PS. Jätämme täysin tietoisesti tietokoneet, älykellot, kännykät ja muut vastaavat vempeleet tällä kertaa muiden raportoitaviksi!