Silvo Sokka oli vuonna 1948 jopa kansainvälinen mediapersoona, sillä häntä tulivat Suomeen haastattelemaan jopa monet ulkomaiset tiedotusvälineet.
Syynä oli hänen tekemänsä rakettilento. Tai siis lento, jonka hän kertoi tapahtuneen.
Jos tarinassa on jotain tiedettä tai tekniikkaa, niin se on ennen kaikkea psykologiaa. Nimittäin Sokan kehittämä tarina rakettilennosta avaruuteen oli täyttä puppua, mutta monet uskoivat sitä. Syynä olivat toisen maailmansodan aikaan saksalaisten tekemät rakettikokeet sekä yleinen tietämättömyys avaruusasioista.
Lyhyesti: 17-vuotias Sokka lähti kotoaan polkupyörällä 7. lokakuuta 1948 noin kello 15. Hän postitti kirjeen Savo-sanomalehteen ja jatkoi fillarointia Suonenjoen suuntaan. Kolmen ja puolen tunnin ajon jälkeen hän oli jo nälkäinen ja väsynyt, joten hän päätti tehdä tempun: hän kasteli itsensä Suonteen järvessä ja upotti pyöränsä järveen. Hän käveli läheisen talon pihaan, mistä hänet löydettiin. Hänelle annettiin kuivia vaatteita ja vietiin saunaan lämmittelemään.
Sokka kertoi lähteneensä Kuopiosta lentoon itse tekemällään raketilla, jonka pituus oli seitsemän metriä ja massa noin kaksi tonnia. Lento kesti noin kolme ja puoli minuuttia, kun noin seitsemän kilometrin korkeudessa polttoainesäiliö oli hajonnut. Siksi Sokka ja rakettikone olivat pudonneet järveen noin 50 kilometrin päähän laukaisupaikalta.
Tarinaa tuki sanomalehden julkaisema juttu. Siinä hän kertoi kirjoittaneensa saksalaisen ”insinööri Ganzeugen” nimissä; saksalainen oli auttanut häntä tekemään rakettilentokoneen, joka kuitenkin oli räjähtänyt kesken lennon.
Ganzeuge ylisti jutussa Sokkaa ja hänen keksintöjä.
Todennäköisesti Sokka oli halunnut saada sukulaisensa ja kuopiolaiset uskomaan, että hän oli kuollut. Hänen aikomuksenaan kun oli ajaa pyörällä Ruotsiin, eikä olisi ollut hyvä, jos muut olisivat tulleet sotkemaan suunnitelmia.
Sokan isä kuitenkin kävi nyt hakemassa poikansa takaisin kotiin. Järvestä etsittiin rakettilentokoneen jäänteitä, mutta sieltä löytyi vain polkupyörä.
Valehtelun tunnustamisen sijaan Sokka päätti jatkaa sepittelyä. Hän kertoi Savo-lehdelle tehneensä Silverstar-nimisen rakettilentokoneen yhdessä Ganzeugen kanssa. Raketti olikin lähtenyt Sokan mukaan erittäin hyvin matkaan: se nousi 60° kulmassa laukaisualustaltaan, kunnes sitten räjähti lyhyen lennon jälkeen.
Tarinaan toi uskottavuutta se, että Sokka oli selvästi tutkinut saksalaisten rakettikokeista tehtyjä juttuja ja tiesi paljon lentämisestä.