Ke, 10/30/2013 - 01:23 By Toimitus

Kyllä vaan, maailmassa riittää vielä markkinarakoja erilaisille automobiileille! Kuten tämä sQuba, sveitsiläisen Rinspeed -yhtiön hahmotelma autosta, joka voi liikkua niin kuivalla maalla kuin vedessäkin sukellusveneenä.

Hieman Lotus Esprit -urheiluautolta näyttävä menopeli on sähkökäyttöinen ja siinä yhden takapyöriin kytketyn sähkömoottorin lisäksi kaksi pienempää sähkömoottoria, jotka käyttävät Seabob -vesisuihkupumppuja. Ne imevät vettä auton sivusta aukoista, jotka sulkeutuvat pinnalla ajettaessa.

Autossa on paineilmasäiliö, mistä kuljettaja ja matkustaja saavat hengitysilmaa regulaattoriinsa; veteen siis voi mennä pulikoimaan noin vain, jos hansikaslokerossa on mukana maski. Auto itse ei ole elementin muuntumisesta moksiskaan, sillä vedessä pyöräveto vaihtuu automaattisesti potkureihin ja ratti kääntää etupyörien lisäksi vesisuihkuja. Auton kojelauta, sisustus ja kaikki muukin on tehty paitsi vedenpitäväksi, niin myös suolavettä kestäväksi. Auton suurin sukellussyvyys on 10 metriä.

sQuba on tyypiltään avoauto, jotta mahdollisessa ongelmatilanteessa sen kyydissä olevat henkilöt pääsevät kätevästi vapaaksi ja nousemaan pinnalle.

Tässä olisi todella kätevä kosla kauniille kesäpäiville – sukeltava auto ei olisi enää James Bondin yksinoikeus!

Lisää kuvia on Rinspeedin konseptiautosivulla