Tuoreen tutkimuksen mukaan tummalla suklaalla, jossa on vähintään 70 % kaakaota, on useita myönteisiä terveysvaikutuksia. Se ei pelkästään kohenna mielialaa ja lievitä stressiä, tumma suklaa auttaa elimistöä taistelemaan tulehduksia vastaan ja parantaa vastustuskykyä, edistääpä se jopa oppimista ja muistin toimintaa.
Kaakaon on vanhastaan tiedetty sisältävän flavonoideja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja ja tulehdusta lievittäviä yhdisteitä. Tällä kertaa tutkittiin runsaasti kaakaota sisältävän tumman suklaan vaikutusta myös aivojen toimintaan.
Lee Berkin johtamassa tutkimuksessa kartoitettiin EEG-mittauksin aivotoimintaa sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Koehenkilöt söivät 48-grammaisen suklaapatukan (70 % kaakaota) ja mittaukset tehtiin ensin puoli tuntia ja sitten kaksi tuntia syömisen jälkeen.
Tulokset osoittivat selvästi, että oppimiseen ja muistamiseen liittyvät toiminnat tehostuivat tumman suklaan ansiosta.