Uutta: Tiedetuubi aloittaa kokkikurssit

Julkaistu: 15.02.2014 / Toimitus
gAstronominen Kokkikurssi

Keittiössä on tiedettä ja tekniikkaa, mutta ruoanlaiton kautta voi myös tutustua hauskasti ja maukkaasti moniin tieteellisiin asioihin. Kuten esimerkiksi tähtitieteeseen. Tiedetuubin ensimmäisellä kokkikurssilla tehdään oikeasti hyvää ruokaa gAstronomisen keittokirjan hengessä, mutta myös katsellaan tähtiä (mikäli sää on hyvä) ja tutustutaan konkreettisesti siihen, millaista ruonlaitto olisi painottomuudessa.

Kurssi pidetään Espoossa Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsevassa luontokeskus Haltiassa, missä on paitsi tähtitorni, niin myös hyvät tilat ruoanlaittoon. Oppaina ovat Sami Garam sekä Tiedetuubin Markus Hotakainen ja Jari Mäkinen. Garam on monessa sopassa keitetty tunnettu keittiömestari ja Hotakainen innokas kotikokki. Mäkinen puolestaan syö ja juo mieluusti hyvin. Kolmikkoa yhdistää halu tehdä jotain uutta ja jännää – ja tiedehenkinen kokkikurssi on juuri sitä!

Tiedetuubin gAstronominen Kokkikurssi

22. maaliskuuta 2014 luontokeskus Haltiassa klo 13 alkaen.

Iltapäivän aluksi tutustutaan päivän ruokalistaan ja käydään läpi tekniikat sekä tehdään alkuvalmistelut.

Sen jälkeen lähdetään makealle matkalle avaruuteen. Esityksessä käydään läpi maailmankaikkeuden olemusta ja Aurinkokunnan kohteita, kunnes lopuksi kierretään Maata avaruusasemalla. Avaruusosuuden päätteeksi tehdään pienet alkupalat avaruuskriteerien mukaisesti – aivan kuten painottomuudessa voitaisiin tehdä.

Noin klo 15 alkaen alkaa varsinainen ruoanlaitto. Olennainen osa sitä on sopivien ruokajuomien valinta. Aterian kypsyessä käydään tähtitornissa sekä pidetään yllä ruoanlaittohenkeä kokkaamalla komeettaytimiä ja tekemällä Mars-lennolle sopivaa ruokaa.

Iltapäivän lopuksi ruoat viimeistellään ja ateroidaan Haltian hämyisässä ilmapiirissä. Lopuksi tähtitorni on avoinna ja sen kaukoputkella voi tutustua tähtitaivaan salaisuuksiin; näkyvissä ovat mm. Andromedan galaksi, Jupiter, Orionin suuri kaasusumu sekä Plejadit.

Hinta ja ilmoittautuminen

Kurssin hinta on 150 euroa henkilöltä, sisältäen ruoat (kolme ruokalajia + makupaloja), ruokajuomat, opetuksen sekä gAstronomisen keittokirjan (arvo 32,90 euroa).

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset viimeistään 14. maaliskuuta sähköpostitse osoitteeseen kokkikurssi@scitube.net.

Toimi nopeasti, sillä tilaa on vain 14 hengelle! Kurssia ei järjestetä, jos ilmoittautuneita on vähemmän kuin kymmenen.