Älykello Samsung Galaxy Gear

Ke, 09/04/2013 - 23:31 By Toimitus
Samsung Galaxy Gear -älykello

No niin, tässä se on: ensimmäinen kelloon pakattu älyvempele. Tai ainakin melkein ensimmäinen.

Kyseessä on Samsung Galaxy Gear, varsin suurikokoinen ranteeseen hihnalla kellon tapaan kiinnitettävä suurinäyttöinen laite, joka toimii paitsi itsenäisesti, niin myös ennen kaikkea hyvänä parina Androidia käyttäville älypuhelimille ja tableteille. Tarkaan ottaen nyt ensinnä laite toimii vain yhdessä Galaxy Note 3 - ja Note 10.1 -laitteiden kanssa ja pian myös muutamien muiden Samsungin laitteiden kanssa, mutta lähitulevaisuudessa yhteensopivuus lisääntyy.

Laite hälyttää mm. saapuvista puheluista, tekstiviesteistä, sähköposteista ja muista viesteistä, ja voit silloin joko tirkistellä viestiä 320 x 320 pikseliä kooltaan olevalta SUper AMOLED -näytöltä, tai kaivaa isomman laitteesi esiin. Voit myös käyttää kelloa puhumiseen ja siihen saa erilaisia yksinkertaisia sovelluksia, kuten esimerkiksi näyttöön säätilan. Nyt alkuvaiheessa sovelluksia on tarjolla noin 70 erilaista, mutta määrä lisääntynee nopeasti, kunhan laite tulee myyntiin 25. syyskuuta.

Gearissa on pieni 1,9-megapikselin kamera, joka on asennettu "huomaamattomasti" rannekkeeseen. Kello voi toimia myös askelmittarina ja laskee haluttaessa askelmäärän lisäksi kaloreita ja käveltyä matkaa. Sitä voi käyttää myös monien kuntoilusovellusten kanssa, ja heti alusta se on yhteensopiva mm. RunKeeper- ja MyFitnessPal -palveluiden kanssa.

Kellossa itsessään ei ole puhelinta, vaan se käyttää aina muun laitteen verkkoliityntää tietojen hakemiseen ja keräämiensä tietojen lähettämiseen: Bluetooth-yhteys kantaa noin puolentoista metrin päähän, eli riittää hyvin ranteesta mukanasi muualla olevaan kännyyn tai laitteeseen. Yhteys käyttää tietysti sähköä, ja pientä akkua pitää ladata noin kerran vuorokaudessa normaalikäytössä.

Galaxy Gearin hinnaksi mainitaan noin 300 Yhdysvaltain dollaria, eli noin 230 eroa, ja siitä tulee kuusi väriä: musta, harmaa, oranssi, beige, kulta ja vihreä.

Teknisiä tietoja:

- 800 MHz:n mikroprosessori

- 1,63 tuumaa (41,4mm) kooltaan olevan Super AMOLED -näyttö, joka koko on 320 x 320 pikseliä

- Koko: 36,8 x 56,6 x 11,1 mm

- Massa: 73,8g

Tiedetuubilla on testattavana parhaillaan aivan ensimmäinen älykello Pebble, ja sen arviointi julkaistaan ensi viikolla.