Periheliohitukseen on aikaa enää muutama tunti ja komeetta himmenee nopeasti. Eilisen aikana kirkkaus kasvoi vauhdilla ja aikaisin aamulla (Suomen aikaa) ISON oli ilmeisesti kirkkaimmillaan. Silloin sen magnitudi oli noin –2, siis samaa luokkaa kuin öisellä taivaalla näkyvän Jupiterin.
Sitten komeetta alkoi himmentyä nopeasti ja sen kirkkaus putosi muutamassa tunnissa selvästi. Tarkkoja lukuarvoja ei vielä ole tiedossa, mutta SOHO-luotaimen LASCO-instrumentin kuvissa Auringosta noin kello seitsemän suunnassa oleva tähti on Skorpionin tähdistön Antares, jonka kirkkaus on +1.
Sky&Telescope-lehden komeettasivulla Kelly Beatty kuitenkin toteaa, että komeetan himmenemiseen vaikuttaa myös sen sijainti suhteessa Maahan ja Aurinkoon. Kun ISON kiepsahtaa Auringon taitse, komeetan ytimestä irronnut pöly sirottaa valoa heikommin Maan suuntaan. Ilmiö ei kuitenkaan riitä selittämään havaittua himmenemistä kokonaan ja toisaalta sen pitäisi vaikuttaa myös pyrstön kirkkauteen. Se on kuitenkin pysynyt jokseenkin ennallaan.
Komeetan periheliohitusta seurataan suorana NASA Hangout: Comet ISON LIVE -sivulla (vaatii Google-tilin; näkyy kuitenkin myös YouTubessa). Lähetys alkaa Suomen aikaa kello 20 eli noin 40 minuuttia ennen h-hetkeä. Tilanteen kehittymistä tarkkaillaan livenä kaksi ja puoli tuntia.